ERC aconsegueix beques transport pels estudiants universitaris d’Igualada d’entre 500€ i 800€

ERC aconsegueix beques transport pels estudiants universitaris d’Igualada d’entre 500€ i 800€

Els republicans fa anys que reclamaven ajudes pels universitaris de la ciutat malgrat les reiterades negatives de l’alcalde Marc Castells. En el darrer ple, però, la proposta d’Esquerra va aconseguir tirar endavant. Els republicans ho consideren “un pas endavant” però demanen progressivitat i ampliar-ho als estudiants d’FP.

Des d’Esquerra Republicana celebren “haver aconseguit” fer realitat la seva proposta de beques transport pels estudiants universitaris d’Igualada. Els republicans ho portaven en el seu programa electoral i feia 3 anys que ho reclamaven i proposaven al govern de la ciutat, malgrat que l’alcalde Marc Castells s’hi negués per “suposades incompatibilitats i dificultats jurídiques”. Des d’ERC assenyalen que “Marc Castells només buscava excuses per no donar beques als joves i es va inventar una suposada incompatibilitat jurídica que no s’aguantava per en lloc, mentint a tots els ciutadans de manera plenament conscient” i asseguren que “des d’ERC vam demostrar de manera evident que era totalment legal i possible donar aquestes beques i hem forçat i pressionat al govern fins que finalment ho ha fet. S’ha demostrat que han estat mentint constantment amb aquet tema i no han tingut cap més remei que admetre la realitat”. Alhora els republicans recorden que “Marc Castells fa el mateix amb tot: primer nega el problema i ens tracta d’exagerats o alarmistes, com va fer durant molts anys amb la Hispano, i després ha de rectificar perquè allò que demanem realment és una necessitat per la ciutat, com el cas de les beques”. Finalment els republicans asseguren que “si Castells en lloc de no acceptar cap proposta de l’oposició es volgués assentar amb nosaltres per valorar les propostes que fem, la ciutat hi guanyaria”.

Les ajudes aprovades són d’entre 500€ i 800€, depenent dels crèdits cursats per part de l’estudiant, i l’ajuda anirà destinada a sufragar els costos de transport derivats dels estudis universitaris pel curs vinent.

Tot i que la proposta d’ERC ha estat aprovada, el govern igualadí ha rebutjat aplicar-hi criteris de progressivitat. Des d’Esquerra apunten que “no pot ser que un estudiant que té els pares a l’atur rebi exactament les mateixes ajudes que aquell estudiant que els seus pares cobren 6000€ al mes” i demanen al govern de la ciutat que “apliqui un sistema més just adaptat a les rendes familiars i amb criteris de proporcionalitat i progressivitat” per tal que “qui tingui menys rebi més i qui tingui més rebi menys”.

Per altra banda des d’Esquerra també demanen “no excloure” als estudiants de formació professional ja que “són uns estudis de molt nivell i amb una alta inserció laboral” i lamenten que el govern de la ciutat “els menystingui”.

Author: REDACCIÓ | ERC Igualada

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*