ERC Igualada lamenta que el govern de Castells torni a apujar els impostos i no afronti els reptes de ciutat

ERC Igualada lamenta que el govern de Castells torni a apujar els impostos i no afronti els reptes de ciutat

Els republicans denuncien que els igualadins pagaran 400.000 euros més d’IBI durant el proper 2018 però que la ciutat continuarà sense un “pla de pimes i comerç, beques pels joves o pla urbanístic”. Alhora Esquerra presenta uns pressupostos alternatius amb una bateria de mesures “possibles i factibles” que el govern igualadí “torna a ignorar”.

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’ajuntament d’Igualada, Josep Maria Palau, recorda que “Marc Castells tria el camí fàcil, i fa pagar als igualadins un augment desproporcionat de l’IBI” que està xifrat en “485.000€ més” en l’any 2016 i “400.700€” pel proper 2018. Sobre l’impost de béns immobles (IBI) d’Igualada ha recordat que “és molt més alt que el de Vic, Vilafranca, Figueres, Olot, Tortosa, Sant Feliu i Esplugues” destacant que en el conjunt d’impostos una família igualadina paga de mitjana 633€ més que altres municipis similars. Palau ha criticat que Castells torni a apujar els impostos i es pregunta “quan trigarà l’alcalde en reconèixer la situació injusta i abusiva que ha creat?”.

Alhora el grup municipal d’ERC continua concretant la seva alternativa política per la ciutat i, per tercer any consecutiu, ha presentat un pressupost municipal alternatiu “possible i totalment realista” que, de nou, el govern municipal “es nega a ni tan sols escoltar abusant de la seva majoria absoluta en el consistori”.

Malgrat això, ERC celebra que després de la seva insistència d’aquests darrers tres anys l’equip de govern “per fi” ha assumit la necessitat d’apostar pel manteniment dels barris i afrontar-ho amb una inversió del voltant d’1,3 milions. Josep Maria Palau ha fet una comparació amb la concessió del servei d’autobús Igualada-Barcelona afirmant que “amb els barris ha passat el mateix que amb el rescat de la concessió de Monbus-Hispano Igualadina: primer van negar el problema, després van dir que era impossible solucionar-ho, i finalment han fet el que reclamava ERC des de feia 6 anys”. Des d’Esquerra afegeixen que “tard o d’hora passarà el mateix amb el nostre pressupost alternatiu” i insten a l’alcalde a aplicar les mesures que proposen els republicans en els pressupostos alternatius que han presentat com per exemple “500.000€ per la millora de les escoles públiques, 68.800€ més de suport a les entitats o 350.000€ per beques transport pels joves de la ciutat”, totes aquestes propostes les consideren “totalment assumibles per part del govern que gestiona un pressupost de més de 60 milions d’euros”.

La regidora d’Esquerra, Carolina Telechea, ha reivindicat algunes de les principals mesures socials que planteja ERC en el seu pressupost alternatiu: “Ens han dit que no és necessari atorgar beques transport pel 80% de les famílies igualadines que tenen joves estudiant a fora de l’Anoia, i que tampoc cal promoure una oferta d’uns 300 habitatges de lloguer social –ara només n’hi ha 35-, diuen que aquestes dues coses són impossibles de fer. Estem segurs, però, que més tard o més d’hora CiU acabarà fent el que ERC reclama des de fa 3 anys, com ja ens tenen acostumats”.

Finalment, Enric Conill, regidor republicà, lamenta que el govern local “no tingui un projecte real de futur per la ciutat”, i troba a faltar “un pressupost amb les llums llargues, amb a visió a llarg termini i que afronti els reptes de transformació econòmica i social, que tenim davant com a ciutat”.  Conill ha puntualitzat que veu bé la construcció de nous equipaments esportius i cívics, però assenyala que també és important “ajudar a pimes i comerços locals”. En aquest sentit reclama uns potents ajuts en innovació, l’impuls de la quarta revolució industrial amb el projecte Ignius de TIC Anoia i la inversió de forma decidida en les tecnologies d’Smart City.

Consulta aquí la proposta d’ERC per al pressupost 2018 de l’ajuntament d’Igualada  

Author: REDACCIÓ | ERC Igualada

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*